Pagini

marți, 7 septembrie 2010

Un inceput de succes

Urmeaza aceste sfaturi pentru a mari sansele de succes cand incepi o afacere.

Ai cea mai buna idee de afacere care poate fi pusa pe picioare de acasa. Nu iti vine sa crezi ca nu s-a mai gandit nimeni la ea pana acum. Sau, daca cineva s-a mai gandit, nu a avut viziunea, priceperea sau pasiunea ta. Esti convins ca aceasta afacere este cheia viitorului tau de succes.

Si acum? Cea mai buna cale pentru a imbunatati sansele de succes este sa te misti incet si atent atunci cand incepi o afacere. Fa asta, si te poti alatura celor 70 procente din afacerile care au succes in primii doi ani de activitate.

1. Incepe cu un plan. Nu toate afacerile care pot fi facute acasa au nevoie de un plan oficial de afaceri, dar fiecare antreprenor trebuie sa acorde un anumit timp planificarii. Inainte sa incepi sa renovezi sau sa construiesti, stabileste cati bani trebuie sa investesti si in ce, care sunt scopurile tale (pe termen scurt si lung), planul de marketing si toate detaliile (de exemplu, ai nevoie de un cont bancar separat?).

2. Gaseste pe cineva care sa te sfatuiasca. E posibil sa stii pe cineva care a avut succes in infiintarea unei afaceri mici, si simti ca ai putea sa ii ceri sfatul. Cauta ajutor si la alte afaceri mici, la furnizori, profesionisti, agentii guvernamentale, angajati sau alte asociatii. Fii activ, pune intrebari, si invata cat de mult poti.

3. Banii din banca. Nu renunta la jobul actual. Creaza un cont de economii cu fonduri suficiente cat sa acopere cel putin sase luni de facturi. Acest lucru va fi folositor pentru bugetul tau. Chiar daca saracia te poate motiva, este mai usor sa lucrezi cand ai electricitate si cand casa ta este in siguranta.

4. Ramai competitiv pe piata. Chiar daca esti convins ca afacerea ta este unica, trebuie sa faci o analiza a concurentei pe piata, incluzand aici produse, preturi, promotii, publicitate, distributie, calitate si servicii. De asemenea, trebuie sa ai grija la influentele din afara, care iti pot afecta businessul. Trebuie sa cunosti ce anume face diferenta intre tine si concurentii tai. Serviciile, pretul sau calitatea? Oricare ar fi, lucreaza la el.

5. Dezvolta cat poti. Cea mai buna metoda de a-ti creste afacerea este din vorba in vorba, de la client la client. Cere referinte clientilor multumiti, ofera consultanta gratuita noilor veniti. Fa numele tau sa circule pentru a-ti construi un brand. Mergi la evenimentele din industria ta: conferinte, intalniri ale asociatiilor si seminarii. Mergi totodata si la evenimentele din industria in care lucreaza clientii tai, socializeaza, si stai tot timpul cu cardul pregatit. In plus, fa munca voluntara in scopuri caritabile, care au legatura cu activitatea ta.

Concentreaza-te sa atragi cat mai multi clienti valorosi, care platesc la timp si cu care poti lucra usor. Cu ceva planificari inainte, sfaturi folositoare si pasiune pentru succes, te poti alatura miilor de proprietari de afaceri care si-au gasit solutia ideala chiar in propriile case.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu